Dopis z personálního: „Drahý můj, …“

27.08.2012 16:40

Není to historicky dávno (cca 23 let) a z armády se voják z povolání dostal „jen“ odchodem do starobního důchodu. Bylo to celoživotní zaměstnání.
 

V dnešním světě je každý zaměstnancem na dobu určitou. I kdyby jste byli úředníkem ve státní správě, generálem v armádě, nebo šéfem skvělé firmy – vaše pracovní pozice může být dočasná. Jak jste připraveni na dopis z personálního oddělení, který začíná tak hezky :

“ Drahý můj, jak se ti stydím psát … k 31. Xtého měsíce budete propuštěn z organizačních (nebo jiných) důvodů.“

Pro takový případ je dobré mít připravený plán B, spočívající v tom, že kromě vojákování se připravujete, nebo jste připraven na záložní zaměstnání ve své, nebo úplně jiné profesi.

Sledujte trendy a novinky ve své profesi. Pokud vám organizace neplatí váš profesionální rozvoj, najděte si jiné způsoby jak plnit tuto prioritu. Výhodou je existence Internetu a sociálních sítí. Pokud nechcete utrácet za kurzy, můžete navštěvovat webináře, konference   a kurzy na síti a získat tak dovednosti, které vám umožní jít nahoru ve své současné kariéře, nebo přejít na novou profesi. Sociální sítě můžete využít k nalezení přátel v oboru a potenciálních pomocníků při hledání nového zaměstnání.

Kdo je připraven, není překvapen :).

Zpět