Česká armáda příští rok propustí 1 500 lidí- kdo jim pomůže najít novou práci?

23.10.2012 16:22

ČT24 –22. 10. 2012 - Česká armáda příští rok propustí 1 500 lidí, výpověď se má týkat hlavně vysokých důstojníků. Úplně se zruší velitelství společných sil v Olomouci a také velitelství sil podpory ve Staré Boleslavi. Má jít o nejzásadnější změny od roku 2005, kdy u nás vznikla profesionální armáda. Viz:

www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/200626-armada-bude-pristi-rok-propoustet-zrusi-dve-velitelstvi/

Jak bylo řečeno, půjde hlavně o vysoké důstojníky a pravděpodobně s nárokem na slušnou výsluhu. Přesto i tito lidé si chtějí zachovat životní úroveň, mají závazky a asi budou hledat zaměstnání. To vše v době, kdy je pracovní trh v neradostné situaci. Počet pracovních nabídek na serverech vytrvale klesá, v září údajně o 15%. Jakou pomoc odcházejícím MO poskytne před vstupem na pracovní trh? Doufejme, že se na to myslí.

V případě zájmu odpovědných manažerů je náš server ochoten podílet se na zorganizování workshopů v Praze, Olomouci a Staré Boleslavi, kde by zkušení civilní personalisté (včetně majitelů agentur) vysvětlili jak funguje pracovní trh, na co a jak se připravit a jak zvýšit své šance při hledání práce.

Zpět