Exchange – svět přátelství a letectví; výměnné prázdninové letecké pobyty pro mládež

05.01.2013 17:19


Už čtyři roky mají příležitost také mladí kluci a holky z České republiky, společně se svými doprovody, se zúčastnit výměnných prázdninových leteckých pobytů pro mládež  - Exchange, které pořádá Mezinárodní asociace leteckých kadetů. 

 

A tak jestli se nebojíte :), můžete i vy o prázdninách prožít něco, co soukromě zvládne asi jen málokdo. S kadety se dostanete mezi své kolegy z celého světa a prožijete to, co nikdo jiný prostě prožít nemůže. Posuďte sami: Ti, které jsme poslali do Anglie nám po návratu vyprávěli , jak létali v Anglii akrobacii na motorových letounech, další vyprávěli jak plachtili ve švýcarských Alpách, létali nad Evropou v horkovzdušných balonech i ve vojenských letadlech. V Americe a Asii všude to  bylo podobné. Ti, kteří navštívili Exchange ve Spojených státech vyprávěli, jak byli přijati v Pentagonu i na amerických letištích. V českých poměrech sice věci nevídané a ztěží uvěřitelné, při dnešní mezinárodní spolupráci věci normální a běžné. Musíte uznat, že přinejmenším je to důvod k zamyšlení. Kolik  českých studentů ve věku 17-20 let tohle jinde mohlo zažít ?

 

Tak kdo má zájem příliš neváhejte a přidejte se. Air Cadet, včetně Exchange, je příležitost jak na vlastní kůži poznat současné světové letectví, navázat nové kontakty, přátelství a udělat zkušenosti, které se vám hodí pro další život.

 

Dotazy, případně další info na: exchange2013@centrum.cz

 

Videa z některých loňských Exchange najdete na adresách:

 

IACE Exchange Švýcarsko 2012

 

www.youtube.com/watch?v=5bhRh1Z2LCw 

 

IACE Exchange Holansko 2012

 

www.youtube.com/channel/UCDvy9xWDNqs-Wby2mGBGQXQ 

Zpět