Kandidáti na Hrad pohořeli ve znalostech z obrany. Jak dopadne reparát?

03.12.2012 18:04

Prezident ČR má významné místo ve vytváření a uskutečňování bezpečnostní a obranné politiky státu. Je také vrchním velitelem ozbrojených sil. Jeho stanoviska mohou bezpečnostní a obrannou politiku výrazně ovlivňovat. Proto je dobře, aby kandidáti na funkci prezidenta republiky před volbami představili své názory, svůj pohled na priority bezpečnostní a obranné politiky ČR a jak chtějí své prezidentské kompetence v oblasti obrany a bezpečnosti uplatňovat.

Při pondělní debatě týkající se zahraniční a bezpečnostní politiky v pražském CEVRO institutu, dostali potenciální prezidenti a vrchní velitelé vojsk kvíz, který se týkal zahraniční a bezpečnostní politiky. Jiří Dienstbier, Vladimír Dlouhý, Jan Fischer, Přemysl Sobotka a Miloš Zeman dokázali většinou správně určit jen to, že má Česko 14 nadzvukových stíhaček.

Reparát mohou udělat již tuto středu při panelové diskusi "Prezident České republiky a bezpečnost a obrana státu", která se má s kandidáty na funkci prezidenta ČR uskutečnit v Karolinu Univerzity Karlovy.

www.novinky.cz/domaci/286635-kandidati-na-hrad-pohoreli-ve-znalostech-z-obrany-spravne-odpovedeli-jen-jednou.html

Zpět