Má Bílá kniha hodnotu starého jízdního řádu?

08.08.2011 17:32

Vláda České republiky schválila materiál Bílá kniha o obraně usnesením číslo 369 ze dne 18. května 2011. Krátce nato tatáž vláda vážně uvažuje o dramatickém snížení rozpočtu MO především v roce 2013 a 2014. Je tedy otázkou, co se s realizací tohoto dokumentu stane. Nepřijde vám zvláštní, že Ministerstvo obrany a generalita se škrtům veřejně v médiích nebrání a neargumentuje? V tomto ohledu jsou další resorty lepší "ministerstva obrany" - viz školství, doprava, vnitro, atd. Když nám seberete peníze, nebudou dálnice, propustíme 10 tisíc policistů a zhorší se bezpečnost obyvatel...

A co zbude po plánovaných škrtech z armády?  Na jaké úkoly bude po opakovaném skokovém snížení rozpočtu stačit? Takové zásahy se musí dělat s rozvahou. Kdy bude provedena aktualizace Bílé knihy? V současné ekonomické situaci se škrtům úplně neubrání žádný resort, natož MO s pověstí špatného hospodáře. Ale s navrhovanými škrty rozpočtu na obranu zdaleka nejde jen o nedodržení závazků k NATO!!! Vysvětlí to někdo našim politikům a veřejnosti?

Zde si sami můžete porovnávat záměry Bílé knihy a realitu. Viz Váš "výtisk" Bílé knihy:  Bila-kniha-o-obrane-2011.pdf (5,7 MB)

 

Zpět