Motivace v Kanadských ozbrojených silách

18.01.2012 18:56

Motivace v Kanadských ozbrojených silách = Placené vzdělání, konkurenceschopný plat a benefity

 

 Placené vzdělání

 

Pravidelné síly /Regular Force

 

Placená univerzita

 

Pokud se člověk dá zapsat k vojsku skrze výcvikový plán pro důstojníky v aktivní službě/ the Regular Force Officer Training Plan (ROTP)/, obdrží zdarma univerzitní školné, knihy a VŠ vybavení a navíc plat s benefity. Může navštěvovat Royal Military College, nebo schválené univerzity v Kanadě. Po ukončení školy má záruku pracovního místa.

 

Na oplátku, za zaplacené univerzitní vzdělání, musí sloužit mezi 36 a 48 měsíci. To je počítáno na bázi, že za každý měsíc podporovaného studia odslouží 2 měsíce.

 

Placená COLLEGE

 

Pokud se člověk dá zapsat k vojsku skrze placený vzdělávací program pro poddůstojníky /the Non-Commissioned Member Subsidized Education Plan (NCM SEP)/, dostane člověk zdarma školné na college , knihy a vybavení a navíc plat a benefity. Po ukončení školy má záruku pracovního místa. 

Na oplátku, za zaplacené vzdělání musí sloužit počet let, který se spočítá na bázi, že za každý měsíc podporovaného studia odslouží 2 měsíce.

 

Zálohy

 

Náhrada nákladů za univerzitní školné plus práce na částečný úvazek

 

Pokud se člověk dá zapsat k vojsku skrze výcvikový plán pro záložní důstojníky / Reserve Entry Training Plan (RETP)/, navštěvuje Royal Military College. Obdrží kadetský plat za dobu vojenského výcviku, ale musí si platit školné a knihy. Má nárok na náhradu nákladů až do $2,000 za rok, do maximální výše $8,000. 

 

Je také možné zapsat se k vojsku jako důstojník, nebo poddůstojník v Primary Reserve a mít „Individuální výukový plán“ k navštěvování kurzů vedoucích k titulu na college, nebo univerzitě ve svém oboru. Po úspěšném dokončení takového vzdělání, má člověk nárok na náhradu 50% školného a mandatorních nákladů.

 

Reservisté mohou opustit  Canadian Forces kdykoli, bez závazků. 

 

 

Platy

Plat v Kanadských ozbrojených silách je založen na funkci a hodnosti. Všechen personál je placen stejně, bez ohledu na pohlaví a rodinný status. Z platu se odvádí daň z příjmu, na kanadský penzijní plán, zaměstnanecké pojištění a na armádní penzi.

 

 

Benefity

Člen Kanadských ozbrojených sil dostává konkurenceschopný plat, trvalou podporu k růstu kariéry, šanci cestovat po světě a další služby a benefity jako např.:

 

Vzdělání a výcvik

 

Kanadské ozbrojené síly nabízejí výborné příležitosti k vzdělání, výcviku a profesionálnímu rozvoji, jako placené školné, výcvik v cizím jazyku a finanční podpora pro další vzdělávání.

 

Zdravotní a dentální péče

 

Vojáci mají zdarma zdravotní a dentální péči. Podobné benefity mají po 3 měsících jejich služby i členové jejich rodin.

 

Dovolená

 

Vojáci dostávají 20 dní dovolené ročně a po 5 letech se to zvyšuje na 25 dní ročně.

 

 

Penze

 

Penzijní plán je koncipován tak, aby poskytl důchod po skončení vojenské kariéry a je považován za jeden z nejlepších a nejbezpečnějších v Kanadě.

 

Mateřská a rodičovská dovolená

 

Mateřské a rodičovské  benefity pomáhají vypořádat se s odpovědností, která je spojena s narozením či adopcí dítěte. Kromě finančních benefitů je možné v práci čerpat dobu na péči o dítě.

 

Personální podpora

 

Kanadské ozbrojené síly nabízejí vojákům a rodinám řadu podpůrných programů a služeb, jako např.:

  • Podpůrná centra pro vojenské rodiny
  • Obchody na vojenských základnách (Canadian Forces Exchange System - CANEX)
  • Služby finančního plánování
  • Programy finanční pomoci
  • Poradenské služby
  • Výhodné životní pojištění
  • Obsáhlá podpora pro invalidy

 

Volný čas

 

Vojenské základny jsou vybavené zařízeními pro sportovní aktivity a místní sportovní ligy. Většina základen má plavecké bazény, tělocvičny a sportovní hřiště. Některé základny mají golfová hřiště, střelecké kluby a zařízení pro skating. Existují také komunitní centra s množstvím zájmových klubů, atd.

 

Náklady na stěhování

 

Když je nutné stěhování, armáda kryje náklady. Dostupná je i další finanční pomoc v závislosti na rodinném stavu, posádce a předpokládané době služby v posádce.

 

Zálohy

 

Pro působení v zálohách mluví mnoho výhod, jako práce na částečný úvazek bez dlouhodobých závazků, služba ve svém bydlišti a získání cenných dovedností, které jsou využitelné pro další alternativní kariéry.

 

Členové záloh jsou oprávněni dostávat další benefity. Reservisté mohou sloužit na částečný úvazek, na plný úvazek, nebo na misi. Tato volba určuje jejich balíček benefitů. 

 

Vzdělání a výcvik

 

Příslušníci záloh mají přístup ke vzdělání, výcviku a osobnímu profesionálnímu růstu  díky výhodám jako je placené školné, výuka cizího jazyka a finanční podpora pro pokračující vzdělání.

 

Zdravotní a dentální péče

 

Pokud příslušník záloh slouží na částečný úvazek, jsou hrazeny zdravotní náklady pouze v době jeho služby. Příslušníci záloh na plný úvazek, nebo v misi, mají nárok na stejnou zdravotní a dentální péči jako vojáci v aktivní službě.

 

Dovolená

 

Zálohy na částečný úvazek nemají nárok na dovolenou. Ti na plný úvazek a v misích mají nárok na 1 den dovolené za každých 15 po sobě jdoucích dnech služby,  ale maximálně  na 24 pracovních dní v roce.

 

 

Penze

 

Příslušníci záloh na plný a částečný úvazek mají nárok na podobný penzijní plán jako vojáci v aktivní službě. Důchod se počítá na základě počtu celých odsloužených a je zde několik možností platby na základě délky služby.

Zpět