Nechte si platit za to, co stejně děláte pro své zdraví.

20.07.2011 17:09

Státní zaměstnanci mají stále hlouběji do kapsy a proto je dobré hledat možné úspory i v záležitostech týkajících se zdraví nás a naší rodiny. Víte, že zdravotní pojišťovny přispívají na zdravotní prevenci a že tak můžete uspořit ze svého rozpočtu zajímavé peníze?

Vojáci jsou ze zákona pojištěni u Vojenské zdravotní pojišťovny ČR (VoZP), ale stejnou pojišťovnu má i řada občanských zaměstnanců. VoZP věnuje pozornost preventivní péči o pojištěnce, proto kromě úhrady preventivních opatření hrazených z veřejného zdravotního pojištění, poskytuje svým pojištěncům řadu příspěvků a hradí celou řadu speciálně sestavených programů v rámci tzv. rozšířené zdravotní péče.    

Zde je malý vzorek   příspěvků:

·       Příspěvek na plavání.  

K podpoře prevence upevňování zdravotního stavu, ohroženého konzervativním životním stylem a k posilování celkové obranyschopnosti organizmu poskytuje VoZP ČR svým pojištěncům bez ohledu na věk příspěvek  300,- Kč na plavání kdekoliv v ČR.

·       Příspěvek na ozdravné a preventivní pobyty v prostorách se solnými inhaláty.  

Pojišťovna poskytne příspěvek pojištěncům na ozdravné a preventivní pobyty v prostorách se solnými inhaláty ve výši do 500,-Kč. 

·       Příspěvek na léčebný tělocvik a tělesnou regeneraci (zahrnuje příspěvek na saunu, posilovnu, masáže, aerobik a fitness).  

Pojišťovna poskytne příspěvek ve výši do 350,-Kč na léčebný tělocvik a tělesnou regeneraci pojištěncům, kterým nenáleží takový příspěvek z jiného programu rozšířené zdravotní péče.

·       Příspěvek na odvykací kúru proti kouření. 

Pojišťovna poskytne jednorázový příspěvek 1000,-Kč, maximálně však do výše prokázaných nákladů na medikamentózní přípravky, které slouží k odvykání kouření. Předpokladem je, že přípravky byly indikovány lékařem v protikuřáckém centru.

·       Příspěvek na ozdravné pobyty dětí a mládeže organizované školami.  

Pojišťovna přispívá na ozdravné pobyty dětí a mládeže pořádané školami (lyžařský výcvik, škola v přírodě), případně jinými školskými zařízeními v trvání minimálně 5 dnů jednou ročně částkou 1000,-Kč. Příspěvek je určen žákům a studentům jedenkrát na základní škole, jedenkrát na střední škole nebo na OU či SOU a jedenkrát na vysoké škole.

 

Přehled všech preventivních programů je zde: preventivni prispevky-A4.pdf (58,8 kB)

 Podrobnější podmínky pro poskytování uvedených programů a příspěvků jsou uvedeny na www.vozp.cz

Zpět