Rizikové povolání - voják

01.08.2011 17:00

Povolání vojáka bylo vždy spojeno s rizikem, ale od doby, kdy se téměř každý voják může účastnit misí v zahraničí, je riziko znatelně vyšší. Jak jste zabezpečili sebe a rodinu pro případ nějaké nepříjemné události? Jak jste pojištěni při účasti na misích? Máte v případě takové události zajištěn dostatečný příjem pro sebe a rodinu? Pojistilo Vás Ministerstvo, nebo se pojišťujete sami? Víte, jaké možnosti pojištění mají další rizikové profese jako např. policisté?

Policie ČR získala od HMI  exkluzivní program EVENTUS. Program obsahuje variabilní důchodový program s garantovaným úrokem a umožňuje aplikaci daňových výhod. Součástí je i nadstandardní speciální úrazové pojištění s ojedinělým krytím bez ohledu na rizikovost povolání policisty, zajišťující doživotní rentu v případě úrazu kdekoli na světě.

S exkluzivní nabídkou úrazového pojištění od VICTORIA VOLKSBANKEN Pojišťovny přichází také za vojáky její výhradní obchodní partner, společnost HMI Česká republika, dceřiná společnost jedné z největších evropských pojišťovacích skupin ERGO. Široká škála krytí úrazových rizik včetně poúrazové doživotní renty za výhodnou cenu představuje bezkonkurenční produkt na našem trhu. Úrazové pojištění lze vhodně spojit s jedinečným důchodovým spořícím programem EVENTUS s garantovanými výplatami, kde je možno uplatnit rovněž daňové zvýhodnění.

Úrazové pojištění od HMI Česká republika stručně:

 

-  Trvalé následky v případě invalidity, s progresívním plněním a základní částkou 500 000 Kč

-  Krytí ve výši 2 000 000 Kč v případě plné invalidity

-  Smrt úrazem ve výši 100 000 Kč

-  Doživotní poúrazová renta 12 000 Kč měsíčně s jednorázovým vyrovnáním 120 000 Kč

-  Možnost pojištění bolestného, kosmetických operací a pobytu v nemocnici hrazeného již od prvního dne hospitalizace

-  Bez zkoumání zdravotního stavu

-  50% sleva na partnera, výhodné sazby na děti

-      Rozšíření nabídky o důchodový program EVENTUS - za rok 2009 byly zhodnoceny prostředky klientů o 3,6%.

Více informací viz: úrazové pojištění.ppt (350 kB)

 

Proč je důležité mít dobré úrazové pojištění

 

Úrazy s sebou kromě zdravotních komplikací přinášejí také finanční problémy. Po nepříjemné události je člověk nucen se vyrovnávat s dočasným nebo i trvalým výpadkem příjmu. Úrazové pojištění má vyřešit obtížnou finanční situaci vzniklou po těžkém úraze.

Těžký úraz zdůrazňujeme proto, že mnoho z nás si ještě stále pojem úrazové pojištění značně zužuje. Dodnes je často úrazové pojištění vnímáno takto: přihodí se mi lehký úraz, který se za měsíc vyléčí, a já dostanu drobné plnění ve výši například 2 000 Kč. Uvedenému typu úrazového pojištění říkáme bolestné a není třeba jej odsuzovat, jistě má své místo v pojistném portfoliu každého z nás. Ovšem dříve než se budeme bavit o bolestném, je třeba zhodnotit priority a zvážit naše skutečné potřeby.

Každý z nás má své cíle a sny, kterých by chtěl v životě dosáhnout. Všichni také vyděláváme peníze, abychom pokryli své výdaje a výdaje svých blízkých: například zabezpečení a studium dětí, bydlení, splátky, dovolené a koníčky. Služba v armádě s sebou nese určitá rizika. Navíc všichni sportujeme, jezdíme auty, jsme aktivní lidé. Během zlomku vteřiny se může náš život zásadně změnit.

Těžký úraz nám může třeba na rok nebo také natrvalo zabránit vykonávat naši práci, a tedy i podstatně snížit naše příjmy. Naše výdaje jsou zde ovšem i nadále, ba co víc, jsou tu další: výdaje na léčení, výdaje na jiný způsob života spojený s trvalým úrazem. Z lidského i finančního hlediska se jedná o katastrofu. Aby k ní nedošlo, je třeba si toto riziko uvědomit a pojistit se v první řadě na trvalé následky úrazu a plnou invaliditu.

Tento typ pojištění zpravidla v řádu statisíců korun pokryje naši těžkou finanční situaci po úrazu. Co bude ovšem dál? Co když nám úraz trvale zabrání vykonávat svoji práci a budeme na zbytek života odkázání pouze na to, co nám dá stát? Budeme potřebovat další zdroj příjmu a tím je doživotní poúrazová renta, která dokáže vyrovnat naše příjmy po zbytek života. V dobrém úrazovém pojištění by nemělo chybět také krytí smrti následkem úrazu, jenž finančně pokryje nezbytné potřeby našich blízkých po úraze nejtěžším.

Pokud máme pokryta výše uvedená rizika, můžeme uvažovat o pojištění denních dávek při pobytu v nemocnici, již zmíněném bolestném nebo pojištění kosmetických operací následků úrazu.

 

Myslete na budoucnost

 

Stále více přibývá lidí, kteří přemýšlejí o své budoucnosti.  Co nastane, až přestaneme pracovat a začneme si užívat svůj zasloužený volný čas? Tuto otázku si začínají klást už i mladší generace, které ji dosud považovaly za předčasnou. Stárnutí populace, posouvání věkové hranice pro odchod do důchodu, chybějící prostředky na financování penzí, všechny tyto varovné předpovědi se bohužel staly tvrdou realitou. Propad v příjmech po odchodu do důchodu je v současnosti kolem 60% a prognóza do budoucna je neradostná. Postupně ovšem zjišťujeme, že skutečně efektivních důchodových programů s ohledem na výši reálné inflace není na trhu mnoho.

 

Penzijní fondy

-        jsou akciové společnosti – zák. 42/1994 Sb.

-        vklady nejsou pojištěny a chybí ochrana proti inflaci

-        garantováno pouze nezáporné zhodnocení

-        Stát vykonává pouze dozor (negarantuje)

-        průměrné zhodnocení za dobu existence penzijních fondů je 0,3% ročně

 

Investiční životní pojištění

-        klient nese investiční riziko

-        návratnost investice není zaručena

-        minulé výnosy nejsou zárukou budoucích výnosů

-        vklady nejsou garantovány

-        vysoká nákladovost – až 50%

-        riziko v případě, že klient odchází do důchodu v ekonomicky nepříznivé době

  Kapitálové životní pojištění

-        kombinace pojištění a spoření

-        na českém trhu rozšířený produkt

-        často mylně interpretováno jako spoření na důchod

-        částky jsou garantovány

-        díky rizikovým poplatkům je garantovaná částka nižší než vložené prostředky

-        jak zajištění tak spoření na důchod je vhodnější řešit odděleně specializovanými produkty

 

Rozvážný člověk chrání především sebe a své zdraví, rozvážný vlastník svůj majetek ochraňuje a investuje jej pod dohledem odborníků.

 

Profituje ten, kdo má správné informace.

 

 

Pro více informací kontaktujte:

Ing. Zdeňka Chromíková – finanční a majetkový konzultant

Mobil: + 420 739 606 566, 731 140 864, Tel. +420 222 191 300

e-mail: zdenka.chromikova@ext-es.com,  

            z.chromikova@majetkoveucty.cz 

Zpět